Vanliga frågor

F: Hur vet man vem som svarat rätt och fel på en fråga?

S: Din bruna spelpjäs står vid cirkeln med det svarsalternativ du valt. Motståndarens svarsalternativ markeras med en rosa spelpjäs. Rätt svarsalternativ markeras genom att felaktiga svarsalternativ tonas ned. Har du svarat rätt kommer också ett +1 att synas vid svaret.

F: Hur skaffar jag en egen profilbild?

S: Tryck på knappen som se ut som ett kugghjul längst uppe i vänstra hörnet i grundvyn för att komma till inställningarna. Tryck sedan på ansiktet bredvid ditt användarnamn för att välja eller ta en bild.

F: Jag är i frågevyn men kan inte rapportera fel i frågan. Varför?

S: När du är i frågevyn och ska besvara en fråga går det inte att rapportera fel, istället är alt-knappen utbytt mot en livboj. När du besvarat frågan eller tiden tagit slut byts livbojen mot en altknapp och du kan rapportera felet.

F: Hur fungerar rankningen?

Din rankning kan variera från noll till fem stjärnor. Det finns också halvsteg, du kan till exempel ha 1,5 eller 3,5 stjärnor. Alla elva segment (0, 0,5, 1, 1,5, 2, 2,5, 3, 3,5, 4, 4,5 och 5 stjärnor) är lika stora. Fem fyllda stjärnor är mycket svårt att uppnå och innehas av färre än en tiondel av alla spelare. Över hälften av alla spelare har dessutom färre än tre stjärnor, så misströsta inte om du ligger på 2,5 stjärnor eller färre, det gör de allra flesta. Rankingen baseras på rätt antal svar delat på antal besvarade frågor och börjar räknas ut då du svarat på minst 100 frågor.

F: Jag har fastnat på en skärm där det står "väntar på medspelare" och kan inte ta mig vidare.

S: Tryck på tillbakaknappen längst uppe i vänstra hörnet. Där kommer du till en skärm där du kan bjuda in till fler spel mot samma motståndare. Vill du spela mot någon annan, tryck på bakåtknappen igen.

F: Hur stänger man av ljudet för notiser?

S: Gå in i din iPhones, iPod Touchs eller iPads Inställningar. Tryck på Notiser och sedan på Tio frågor och kryssa ur ljud. Om du vill stänga av alla ljud i appen (inklusive notiser) ändrar du reglaget i inställningarna inne i appen till "Ljud av".

F: Varför kan jag inte skicka in egna frågor?

S: För att säkerställa en bra spridning på ämnen och hög kvalitet på frågorna i Tio frågor har vi inledningsvis valt att själva skriva frågorna. Har du kommentarer på frågorna eller önskar en annan typ av frågor, skriv gärna till info@tiofragor.se.

F: Hur fungerar topplistan?

S: Topplistan räknas om varje dygn och de 100 spelare av Tio frågor som har högst andel rätt besvarade frågor i förhållande till totalt besvarade frågor listas under stjärnan uppe i högra hörnet i statistikvyn.

F: Varför hamnar min bruna pjäs på vänstra sidan utanför ringarna i frågevyn?

S: Om du inte valt svarsalternativ och tiden går ut har du misslyckats att besvara frågan och din bruna pjäs hamnar utanför brädet för att markera detta. Samma sak händer om du lämnar spelet genom att trycka på hemknappen på din telefon, iPod eller iPad när det är din tur att svara.

F: Hur rapporterar man fel i frågorna?

S: Vi är tacksamma om ni som spelar meddelar oss vid eventuella fakta- eller skrivfel. Tryck på alt-knappen i frågevyn och välj sedan rapportera fel. Uppge vad felet är så åtgärdar vi det så snart vi kan.

F: Vilken snygg design, vem har gjort den?

S: Tio frågor har formgetts av Emma Ahnlund, du kan kontakta henne på emma.ahnlund@hotmail.com.

F: Vilka bra ljud, vem har gjort dem?

S: Ljuden i Tio frågor är skapade av Douglas Holmquist. Du hittar honom på tonalitet.com.

F: Spelet går långsamt, när motståndaren svarat på en fråga ser jag inte det genast.

S: Du måste tacka ja till Notiser första gången du startar spelet. Om du inte gjorde det kan du gå in i inställningarna och tillåta notiser från Tio frågor.